Personvern

Om personvernerklæringen

Det er viktig for oss at våre brukere føler seg trygge på å bruke nettsiden vår, og derfor tar Normal Norge ansvar for å beskytte ditt personvern. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern.

Kort oversikt over behandlingen av personopplysninger

Vi respekterer din rett til personvern, og all behandling av personopplysninger skjer i henhold til norsk personvernlovgivning. For enkelhets skyld, har vi laget følgende oppsummering av vår behandling av personopplysninger, men vi anbefaler at du setter deg inn i denne personvernerklæringen i sin helhet for at du skal forstå hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger.

Hvis du er registrert medlem i Normal Norge, vil Normal Norge kunne behandle personopplysninger om deg for statistiske formål og for å levere nyhetsbrev. Opplysningene kan bli delt med selskaper som er tilknyttet Normal Norge for bruk til samme formål.

Opplysningene som samles inn for disse formålene inkluderer både opplysninger du selv oppgir (navn, e-postadresse osv.) og informasjon som samles inn gjennom bruk av nettsiden, herunder informasjon om posisjon og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling. Opplysningene vil kunne bli supplert med tilgjengelig informasjon fra tredjepartsaktører.

Grunnleggende om behandlingen av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Som eksempel kan nevnes navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

Behandling av personopplysninger er enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter. All behandling av personopplysninger er underlagt personopplysningsloven.

Hva slags opplysninger samler vi inn?

Vi registrerer personopplysninger om deg ved opprettelse av medlemskap. Opplysningene samles inn på følgende måter:

a. Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer deg som medlem hos oss vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i vår database for å yte for å forbedre tjenesten våre og for å forebygge svindel.
Likeledes vil vi lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i epostforespørsler slik at vi kan svare på dine spørsmål.

Vi behandler følgende personopplysninger:

  • Demografisk informasjon slik som bosted
  • Kontaktinformasjon slik som navn, e-post adresse, fødselsdato og (eventuelt) telefonnummer
  • Kjøpshistorikk

b.Opplysninger som samles inn gjennom bruk av nettsiden

Når du bruker vår nettside samler vi informasjon om aktiviteten din, herunder hvilke sider på normalnorge.no du besøker og hvordan du bruker dem. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

  • Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling – det kobles ikke mot personopplysningen som kan identifisere deg

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til vår tjeneste, herunder operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjon brukes i anonym og aggregert statistikk. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av vår tjeneste til den enheten du bruker, i tillegg til at vi kan analysere ulike måter som brukerne benytter nettsiden vår på.

Hva brukes opplysningene til?

Statistiske formål

Vi er interessert i å vite demografisk data, for eksempel: Hvor mange kvinnelige og mannlige medlemmer har vi, hvor er våre medlemmer fra osv. Denne informasjon brukes i anonym og aggregert statistik.

Forbedre brukeropplevelsen

Vi benytter det innsamlede datagrunnlaget for å gi deg mer brukervennlig tjeneste. Vi vil eksempelvis kunne følge med på om brukere med en bestemt nettleser eller mobiltelefon har problemer med å bestille konsultasjon, slik at vi kan forbedre grensesnittet vårt. Opplysningene som behandles for dette formålet vil normalt brukes aggregert og anonymisert, men vi har også muligheten til å bruke denne typen opplysninger for å yte brukerstøtte til den enkelte bruker ved tekniske problemer og lignende.

Begrense misbruk av tjenesten

Vi benytter informasjon knyttet til brukernes aktiviteter og teknisk data for å begrense ulike former for misbruk av vår tjeneste. Misbruk inkluderer blant annet svindelforsøk, «spamming», hets- og sjikane, forsøk på å logge på andres brukerkontoer samt handlinger som er forbudt etter norsk lov.

Nyhetsbrev
Din e-post og evt. navn, by, og informasjon om hvordan du kom i kontakt med oss vil bli overført til Mailchimp, verktøyet som vi bruker for å sende ut nyhetsbrev, å informere deg om åpne treffer, undersøkelseskampanjer osv knyttet til cannabis regulering. Vi sender ca. 2 nyhetsbrev per måned. Du kan melde deg av når du vil.

Sletting av personopplysninger

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig. I tillegg vil du som bruker når som helst kunne be oss om å slette opplysninger knyttet til deg som bruker, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til eller det er lovpålagt å oppbevare opplysningene en viss tid (eksempelvis visse opplysninger knyttet til kjøp av medlemskap i henhold til regnskapslovgivningen).

Innstillinger for behandling av brukerdata

Hvis du er medlem hos oss, du kan endre dine opplysningene her: https://normal-norge.memberful.com For å logge inn til din medlemskonto bruk epostadressen som du brukte når du meldt deg på.

Hvis du vil slette deg helt fra medlemsregisteret vårt, skriv til personvern@normalnorge.no

Du kan melde deg av nyhetsbrevet vårt neste gang du får nyhetsbrev fra oss i lenken du finner i nyhetsbrevet.

Hvor lenge opplysningene skal oppbevares: Vi fjerner inaktive medlemmer fra medlemsregisteret vårt hvert år på slutten av juni.

Hvor ligger personopplysningene dine og hvordan de beskyttes

Personopplysningene som du selv gir oss ligger på følgende steder

Opplysninger som samles inn gjennom bruk av nettsiden lagres i WordPress.com

Bruk av analyseverktøy og annen teknologi

Vi jobber vi kontinuerlig med brukeropplevelsen på vår nettside. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt. Vi bruker også ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere, dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenesten våre. Ved å bruke vår nettside samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din eller deaktiverer et tredjepartsverktøy ved å klikke på en opt out lenke.

Hvem i Normal Norge kan du ta kontakt ang. personvern

Ved eventuelt spørsmål ta kontakt med personvern@normalnorge.no

Klagerett

Du har rett til å klage til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.